AAK Zaandijk

AAK Zaandijk uitbreiding

 
 • Locatie
  Zaandijk
 • Looptijd
  5 maanden
 • Systeem
  Siemens PCS7 Route Control
 • Uitvoering
  Multidisciplinair

AAK Zaandijk uitbreiding

AAK is een van ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van speciale plantaardige oliën en vetten voor de levensmiddelenindustrie en is specialist in klant specifieke vetcomposities. De productielocatie in Zaandijk is gespecialiseerd in hoogwaardige olie en vetten. AAK is inmiddels gestandaardiseerd op Siemens PCS7 met Route Control. Het project betrof een uitbreiding van de installatie, waardoor er meer geproduceerd kan worden en ook een flexibelere productie met minder fouten d.m.v. slimme automatisering.

Samen met AAK is het ontwerp en engineering uitgevoerd.  De software is ontwikkeld bij verwater en daarna inbedrijf gesteld in de fabriek. Tevens zijn nieuwe panelen en bekabeling voor de uitbreiding geleverd en aangelegd door Verwater.Het Route Control Systeem wat toegepast is, zorgt ervoor dat de best mogelijke routes voor het product door de installatie gebruikt worden. Ook is de automatisering opgebouwd volgens de ISA-S88 structuur. Hierdoor is er een goede opsplitsing gemaakt van de equipment in de installatie. Door deze automatisering is de installatie nu voorbereid om orders vanuit ERP omgeving (SAP) rechtsreeks naar productie te sturen. Ook wordt contaminatie voorkomen door controle op materialen in de installatie. De kwaliteit van de af te leveren producten wordt hiermee sterk verbeterd.

Het project is  door Verwater multidisciplinair uitgevoerd: Hardware engineering en tekening AutoCAD / EPLAN, Software engineering, Panelenbouw, E & I montage van panelen en bekabelen van de veldapparatuur. De software engineering bestond uit het opbouwen van de PCS7 software applicatie met de APL bibliotheek en routering in de Siemens Route Control Applicatie.

De uitdaging voor dit project waren voorbereidingen  in een werkende fabriek en ombouw tijdens productie met minimale stilstand. Dankzij  voorbereiding, goed ontwikkelen en testen en goede samenwerking met de klant is dit doel bereikt.

Regio: 

Disciplines die bij dit project zijn ingezet

Richard Helfrich

Sales Manager Noord West

+31 (0) 651156674

GERELATEERDE PROJECTEN

West

Nieuwbouw High Flavoured Fabriek cacaofabrikant