Air Products gunt System Integrator Package voor project Zuidbroek 2 aan Verwater Industrial Services.

3 september 2020
Air Products gunt System Integrator Package voor project Zuidbroek 2 aan Verwater Industrial Services.

Eind vorig jaar hebben wij van Gasunie opdracht gekregen voor de ‘Process Control Systemen’ van het meng- en reduceerstation van de nieuwe stikstofplant in Zuidbroek. Een mooie opdracht waarvan de oplevering nadert. Het project verloopt voor ons voorspoedig en het laatste onderdeel, de overall plantbesturing, zal in september worden afgerond.

Ondertussen zijn wij ook betrokken bij delen van de scope van Air Products die de drie ‘Air Separation Unit trains’ (ASU trains) bouwt. Met deze ‘ASU trains‘ wordt de stikstof gemaakt die moet worden bijgemengd met het hoogcalorische gas wat wordt geïmporteerd uit Noorwegen en Rusland. De stikstoffabriek is een belangrijke schakel om in 2022 van het gas uit Groningen af te kunnen.

In maart hebben wij de aanvraag ontvangen voor de engineering en bouw van de besturingspanelen voor de drie ‘ASU trains’, daarnaast bestond de aanvraag uit software engineering, de hardware engineering en de bouw van twee ABB-systemen voor de gemeenschappelijke besturing van de drie ‘ASU trains’. De scope bestaat uit:

- System Integrator Package (SRP Station Regel Panelen & Software ABB 800XA)

- Instrument Panels

- HBP Package (High Voltage Control panels)

- Analyzer Package (Vaporiser panels)

- Analyzer Package (Containers)

- Interfacing naar mengstation

- Netwerk en plantroute panelen

- Software Siemens WinCC OA

Op basis van onze aanbiedingen, ervaring van onze engineers en de samenwerking in dit traject heeft Air Products besloten om het complete Control Panels pakket voor de stikstoffabriek Zuidbroek 2 aan Verwater Industrial Services te gunnen. Volgens planning zullen de eerste panelen en software begin 2021 worden opgeleverd.