Engineering, realisatie en vervanging van PLC besturingen

27 september 2021

Engineering, realisatie en vervanging van PLC besturingen

Bent u voornemens om een proces of machine te automatiseren? Wenst u een uitbreiding of aanpassing aan uw PLC besturing systeem? Dan kunnen onze Software engineers u van dienst zijn bij alle facetten die bij een project aan de orde komen. Van het opstellen van functionele- en technische ontwerpdocumenten, applicatieontwikkeling op het gebied van PLC en SCADA tot en met testen, validatie, inbedrijfstellen en optimaliseren.

Als Siemens Solution Partner hebben onze engineers een gedegen kennis van S5 en S7 PLC besturingen. Ook is er kennis van het geavanceerde DCS systeem PCS7 met bijvoorbeeld Route Control. Is er veel kennis van frequentieregelaars. En is er kennis van netwerken als Profibus en Profinet.

Naast Siemens hebben onze engineers ook ervaring met PLC besturing van ABB, Rockwell/ Allen Bradley, Beckhoff, GE Fanuc, Honeywell, Mitsubishi, Omron en Pilz . Met SCADA systemen is er ervaring met Cimplicity, RS View en WinCC. Voor andere systemen kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden om u ook daarmee te ondersteunen.

 

Vervanging van PLC besturingen

Ook voor migratie projecten bent u bij ons aan het juiste adres. Zo hebben wij al een groot aantal Siemens S5 PLC’s gemigreerd en vervangen naar het Siemens S7-1500 platform Tiaportal. Onze klanten zijn hierdoor niet langer aangewezen op oude, gerepareerde en/of gebruikte materialen en software. Men is niet meer beperkt in mogelijkheden op gebied van uitbreiding, communicatie en datalogging, en niet meer afhankelijk van een beperkt aantal engineers met kennis van S5.

Bij projecten is het de uitdaging om de stilstand voor de klant tot een minimum te beperken, en daarom beginnen we met het opstellen van een gedegen ombouwplan. Het gebruik maken van een Functional Design Specificatie (FDS). Of er wordt een FDS door ons opgesteld voor een goede basis van het project. Vervolgens wordt de software gemigreerd en gecontroleerd, worden de elektrische tekeningen aangepast en wordt de hardware configuratie in een testopstelling opgebouwd en getest, zodat we tijdens de ombouw niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Afhankelijk van de omvang van de installatie kan de daadwerkelijke fysieke ombouw soms al in één dag gerealiseerd worden, zodat snel begonnen kan worden met de I/O test en inbedrijfname.

 

Hardware engineering

Onze Hardware engineers zijn u graag van dienst met basic en detail engineering, hierbij kunnen er diverse berekeningen worden uitgevoerd en worden er lijsten, diagrammen en tekeningen vervaardigd.

Denk hierbij aan de berekeningen van kabel-, kortsluit- en selectiviteitsberekeningen, maar ook aan warmteberekeningen voor de panelen en Atex berekeningen als de installatie moet voldoen aan de explosieveilige richtlijnen. De tekeningen zoals blokdiagrammen, installatieschema’s en loopsheets worden door ons ontworpen of aangepast door middel van Eplan P8 en Autocad. Aan het eind van een project kunnen wij ook de rood/blauw verwerking en as-built (revisie) tekenwerk in zowel Eplan P8 als Autocad uitvoeren.

 

Besturing panelen en verdeelsystemen

Als Siemens Alpha Partner zijn we gecertificeerd voor het ontwerpen en het calculeren van verdeelsystemen. Onze eigen paneelbouwafdeling zal naast het ontwerp van een paneel of verdeler deze ook bouwen, leveren en kunnen installeren op locatie.

 

Contact

Graag lichten wij in een persoonlijk gesprek toe waar wij u mee van dienst kunnen zijn!

 

Voor contact met regio Noord West kunt u een mail sturen naar Sales.visnw@verwater.com of bellen met Richard Helfrich (06-51156674).

Voor contact met regio Noord Oost kunt u mailen naar Sales.visno@verwater.com of bellen met Ralph Nienhuis (06-15023247).