Eplan Engineer - Groningen/Emmen

Eplan Engineer met groei ambitie!

Groningen / Emmen

 

Wil jij de schakel zijn tussen de technische vertaling van de klantwens en het ontwerpen van elektrotechnische oplossingen? En geef je door je gedrevenheid en analytisch vermogen onze afdeling een boost? Wij zoeken voor onze afdeling Engineering & Automation een Eplan engineer die mee wil groeien

Je bent iemand die analytisch is en van nature mensen met je meekrijgt door je enthousiasme en gedrevenheid. Veel aspecten zijn al goed geregeld binnen de afdeling, maar je zal ook moeten pionieren en werkzaamheden naar je toe moeten trekken. Kennis van elektro en instrumentatie is belangrijk, maar zeker zo belangrijk zijn je analytisch vermogen en je gedrevenheid. Een hele mooie en uitdagende functie, waarin ruimte is voor je eigen ontwikkeling evenals die van de afdeling!

 

Wij vragen best veel van je, maar dit kun je van ons verwachten:

 • Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin naast werken ook ruimte is voor een gezellige zomer-bbq, kerstborrel of borrel op de vestiging
 • Een gedreven en zelfsturend team
 • Niet samen werken, maar samenwerken!
 • Ruime opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Voldoende rustmomenten, namelijk 25 vakantiedagen en 13 ADV;
 • Goede pensioensopbouw waarbij de helft door Verwater wordt betaald;
 • Uitzicht op een vast dienstverband;
 • Uitstekend salaris en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Laptop en mobiele telefoon.

Het team waarmee je gaat samenwerken bestaat uit ca. 20 collega’s van hardware- en software engineers waarbij de nodige kennis aanwezig is. Deze kennis wordt zoveel mogelijk met elkaar gedeeld en uitgewisseld.

 

Hoe ziet jou functie er verder uit?

Als Eplan engineer ontwerp en teken je elektrische- en besturingsinstallaties ten behoeve van industriële installaties voor onze klanten. Je werkt samen met onze software engineers om het optimale te halen uit de beschikbare informatie (in databases). Je gaat aan de slag vanuit ons kantoor in Groningen en/of Emmen. Naast de uitdaging van het zelfstandig ontwerpen van elektrotechnische installaties en industriële besturingen, ga je ook aan de slag met:

 • Maken van calculaties, kabelberekeningen en kortsluitberekeningen;
 • Bijhouden van overzicht tekeninglijsten
 • Verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en distributie van tekeningen
 • Communicatie met onze klanten

 

Wat breng je mee?

Naast je gedrevenheid en analytisch vermogen heb je bij voorkeur een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van Elektrotechniek, Besturingstechniek, Industriële Automatisering, Mechatronica of vergelijkbaar. Verder neem je minimaal 2 jaar relevante werkervaring mee. Ervaring met het pakket Eplan is een must, maar voor ons is dit een middel, geen doel. Daarnaast heb je bij voorkeur kennis Autocad, Access en Visio en database engineering.

 

Onze organisatie

Verwater is een toonaangevende technisch dienstverlener die wereldwijd totaaloplossingen biedt voor industriële installaties. Opgericht in 1922 werken er vandaag de dag wereldwijd ruim 1.000 ervaren mensen voor Verwater. Veiligheid, Kwaliteit en Betrouwbaarheid zijn het fundament van ons succes.

Binnen Verwater Industrial Services omvat ons dienstenpakket E&I, engineering, industriële automatisering, mechanisch onderhoud (rotating & piping), de revisie van kleppen en afsluiters, shutdowns, projectmanagement, inspecties, kalibraties en continue verbetering van de productieprocessen en projecten. In Noord Oost Nederland realiseren wij dit met ruim 150 medewerkers vanaf de locaties Groningen, Delfzijl, Emmen en Hengelo. We werken voor opdrachtgevers in nagenoeg alle sectoren waaronder olie & gas, chemie, food & feed, pharma.

 

Solliciteren

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Neem dan contact op met Peter Roggema via 06-83116417 (appen kan ook) / p.roggema@verwater.com. Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton.

Function

Experience
minimaal 2 jaar
Education level
HBO

Contact

Contact
Peter Roggema
Phonenumber
06-83116417
Apply for job