Gaswasser HVC Middenmeer

Gaswasser HVC Middenmeer

 
  • Locatie
    Middenmeer
  • Doorlooptijd
    3 maanden
  • Disciplines
    E en A, E en I, Panelenbouw

Gaswasser HVC Middenmeer

HVC (Huis Vuil Centrale) is verantwoordelijk voor duurzaam afvalbeheer. Daarnaast produceert HVC duurzame energie. Deze energie leveren zij aan gemeenten, waterschappen, bedrijven en particulieren. Verder ondersteunen ze bij maatregelen om lokaal te verduurzamen. HVC zet zich onverminderd in om steeds meer materialen te hergebruiken. Dat doen ze door diverse soorten afval apart in te zamelen. HVC is de grootste niet-commerciële afvalinzamelaar van Nederland. Duurzame energie (warmte, elektriciteit en gas) haalt HVC uit afval, biomassa, wind, zon en geothermie.

HVC heeft vestigingen in Dordrecht, Purmerend, Alkmaar, Middenmeer en Den Helder.

Bij HVC Middenmeer wordt het gaswasser project uitgevoerd. Dit project heeft als doel dat de afvaldampen die vanuit de composteringhallen ‘’gewassen’’ worden voordat deze in de open lucht terecht komen, dit met doel om de stankoverlast te reduceren. De werkzaamheden bestaan uit de kabel tracés aanleggen, kabels trekken en aansluiten van kabels naar motoren en instrumentatie, het leveren en aansluiten van een nieuw glasvezelnetwerk en brandmeld installatie en het leveren en plaatsen van een nieuw onderstation met daarin een nieuwe MCC-ruimte (5 gekoppelde kasten).

Verder omvatte de opdracht het elektrotechnisch ontwerp. Hiervoor heeft Verwater Industrial Services met eigen engineers de ontwerpen opgesteld voor de installatie werkzaamheden, maar ook voor het paneel waarbij gebruik is gemaakt van Eplan V8. Op basis van de paneeltekeningen is in onze eigen werkplaats te Amsterdam het paneel gebouwd.

Met dit project draagt Verwater Industrial Services haar steentje bij aan een beter milieu, dat doen we graag ook voor u.

Regio: 
Richard Helfrich

Sales Manager Noord West

+31 (0) 651156674