Industriële Automatisering

Wij bieden een breed scala aan diensten op het gebied van Engineering & Automation. Onze diensten omvatten consultancy, basic en detail engineering, technische automatisering (PLC en SCADA), Distributed Control System (DCS), batch control, tankterminal automatisering (o.a. PCS7 Route Control) en instrumentatie.

Het opstellen van user requirements (URS), een functionele beschrijving (FDS) of een detailed beschrijving (SDS) van industriele processen. Van software genereren, het testen met een FAT en SAT, het in bedrijfstellen van een installatie, het leveren van gebruikers handleidingen tot en met het trainen van operators. 

Onze E&A medewerkers staan bekend om hun uitgebreide kennis en ervaring om innovatieve technische oplossingen te creëren voor onze klanten: van consulting en implementatie tot exploitatie, migratie en onderhoud.

Verwater verhalen

Korte lijnen, samenwerken met diversiteit en een goede informele doch professionele sfeer

Gert Jan Webers, software engineer

Lees dit verhaal

Sinds de korte tijd dat ik bij Verwater Industrial Services zit is de sfeer onderling met collega’s professioneel maar toch ook informeel. Hierdoor is de drempel om assistentie te vragen bij uitdagingen zeer laag geweest voor mij. De diversiteit van projecten welke wij als system-integrator uitvoeren vind ik prettig. Dit geeft mij het gevoel dat het werk nooit eentonig zal worden.

Bij het verlaten van school vond ik mijzelf niet breed genoeg kijken in de techniek, dit heeft mij er toe gezet om een interne traineeship te volgen. Verwater heeft mij de mogelijkheid gegeven om aan de hand van traineeship aan diverse werkzaamheden te kunnen ruiken om vervolgens een keuze te kunnen maken wat ik nu uiteindelijk wil gaan doen.

Dit heeft als resultaat dat ik ongeveer alle takken binnen het bedrijf heb gezien. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen welke functies/taken mijn collega’s hebben. Gedurende deze periode heb ik indirect noodzakelijk voor software engineering persoonlijke ontwikkelpunten gedeeltelijk kunnen doen wegstrepen. De doorgroeimogelijkheden zijn binnen Verwater aanwezig waardoor ik verwacht dat als ik nog wat anders wil ik nog kan veranderen van rol binnen het bedrijf.

De industriële automatisering doet het naar mijn idee goed en beweegt goed mee met de vraag van klanten en de markt. Wat ik graag nog meer zou willen zien is de toepassing van industry 4.0 maar daarin zijn we afhankelijk wat onze klanten willen en kunnen.

Contact

realisatie industriële installaties automatisering elektro werktuigbouw
Ralph Nienhuis

Sales Manager Noord Oost

+31 (0) 615023247
Cees Elzer

Manager Engineering

0031 6 21893417

Industriële Automatisering details

 

Route / batch control

Speciale software voor routecontrole voor alle grondstoffen in het productieproces, zowel vast als vloeibaar. Batch control-systemen optimaliseren het productieproces en helpen de operators in het bedienen van de installatie. De basis van route & batch control is de internationale standaard ISA-88 en helpt industrieën om flexibel te kunnen produceren.

 

Systeem kennis

E&I Engineering

  • Autocad, Eplan, typical manager, Plant 4D, Intelec

PLC en (mini-) DCS

  • Siemens S5/S7/Tiaportal, Schneider Electric, Mitsubishi, General Electric, Allen Bradley (Rockwell), Pilz
  • Siemens PCS7, Honeywell, ABB

SCADA

  • Citect, iFix, WinCC, Intouch, Cimplicity, WinCC OA, FactoryLink
 

Service level agreements

Hogere beschikbaarheid van productieprocessen wordt steeds belangrijker in de 24/7 industrie. Om uitval te minimaliseren kan Verwater in overleg een 24/7 service dienst aan bieden, welke kan bestaan uit 24/7 consignatie aangevuld met preventief onderhoud gebaseerd op een totaal beheersplan.

 

Basic- en Detail engineering

Van eenvoudige besturingskasten tot het inrichten en automatiseren van een complete fabriek: wij zijn uw technische aanspreekpunt voor alle proces-, elektro-, werktuigbouw, automatiserings- en engineeringsdisciplines. Risicobeperking, duurzaamheid en veiligheid staan hierbij voorop. Wij werken onder andere met Intelec, Autocad, Eplan.

GERELATEERDE PROJECTEN

West

Simadan

Siemens TIA Portal WinCC Paneelbouw functioneel ontwerp software hardware

Oost

Migratie PLC systeem waterzuivering van Hitachi naar Siemens

West

ENCI IJmuiden