Interview collega Ramon Schulte: Doorgroeimogelijkheden bij Verwater

5 mei 2022

“Doorgroeimogelijkheden bij Verwater, één van de redenen dat ik hier werk”, aldus Ramon Schulte, leerling elektrotechniek & eerste monteur bij Verwater Industrial Services.

Ramon werkt op dit moment veel in Lelystad bij de Biomassacentrale van Vattenfal. Hij vertelt onder andere hoe hij met zijn werktuigbouwkunde achtergrond van Verwater de mogelijkheid heeft gekregen om intern een elektrotechnische opleiding te doen en zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Lees hier het volledige interview.

De voorstelronde: Wie, wat, waar?

Ramon: “Ik ben Ramon Schulte, 26 jaar en ik werk inmiddels vier jaar als eerste monteur bij Verwater. Mijn vorige opleiding was werktuigbouwkunde MBO 4 BOL en van Verwater heb ik de kans gekregen om nu ook de opleiding elektrotechnische installaties BBL te doen, leren en werken. Hierdoor krijg ik kennis van beide vakken en dat spreekt mij heel erg aan. De afgelopen 3,5 jaar heb ik voornamelijk op deze locatie in Lelystad gewerkt. Wij doen hier vooral de storingsdiensten en onderhoudstops.”

Hoe ben je bij Verwater gekomen?

Ramon: “Ik heb een tijd bij pretparken gewerkt. Helaas kon ik daar niet mijn brood mee verdienen en toen ben ik via een kennis met Verwater in contact gekomen. Na de eerste sollicitatie mocht ik direct beginnen!”

Wat is jouw huidige project?

Ramon: “Het project waar ik nu werkzaam ben is de biomassacentrale van Vattenfall in Lelystad. Het doel is om heel Lelystad op energie uit biomassa te laten draaien. De installatie is al 22 jaar in gebruik en daardoor is het een heel uitdagend project.”

Welke werkzaamheden voer je uit?

Ramon: “In Lelystad zijn dat de storingsdiensten, kijken of het proces goed verloopt en indien nodig een oplossing bedenken voor een probleem.”

Wat vind je het leukste aan dit werk?

Ramon: “Eigenlijk vind ik heel veel delen van mijn werk erg leuk. Met name samen met collega’s oplossingsgericht denken door middel van kennis bij elkaar te brengen. Bijvoorbeeld de verdeling tussen jong en oud op de werkvloer. Waar de nieuwe collega’s het digitale gedeelte misschien beter begrijpen, hebben de ervaren collega’s meer kennis.”

Wat zou je in de toekomst willen doen?

Ramon: “Als ik de loterij win, dan zou ik weer op pretparken willen werken. Dat vond ik echt fantastisch om te doen. Tot die tijd lijkt het mij heel leuk om mij binnen Verwater verder te ontwikkelen in elektrotechniek.

 

En een heel andere vraag, Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Ramon: “In mijn vrije tijd vind ik het leuk om naar buiten te gaan en te wandelen of met de honden te spelen. Daarnaast vind ik autorijden erg leuk én natuurlijk naar pretparken gaan.”

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

Ramon: “Zorg ervoor dat je solliciteert bij Verwater en vraag naar de doorgroeimogelijkheden. Mocht je nog willen doorgroeien, dan zijn er bij Verwater altijd mogelijkheden voor scholing of een opleiding in diverse richtingen.”