Interview met rotating collega Egbert Olsman: Iedere dag met plezier naar het werk

9 maart 2022

“Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk”, aldus Egbert Olsman, hoofduitvoerder bij Verwater Industrial Services. Egbert vertelt over zijn functie en het vakmanschap van rotating binnen het bedrijf. Lees hier het volledige interview.

De voorstelronde: Wie, wat, waar?

Egbert: “Ik ben Egbert Olsman, 56 jaar en hoofduitvoerder bij Verwater. Mijn opdrachten zijn binnen, maar ook wel eens buiten het terrein in Emmen. Dit gaat voornamelijk om onderhoud en het begeleiden van de onderhoudstops. Ik ben begonnen als onderhoudsbankwerker en daarna intern opgeleid tot onderhoudsmonteur en onderhoudstechnicus. Doordat ik een periode niet mocht tillen, ben ik de onderhoudstops gaan begeleiden en daardoor in mijn huidige functie als hoofduitvoerder terecht gekomen.”  

Hoe ben je bij Verwater gekomen?

Egbert: “Ik ben sinds 1983 werkzaam in dit bedrijf. Verwater heeft veel voorgangers gehad, maar de goede sfeer en het vakmanschap van de werknemers is gelukkig altijd gebleven.”

Welke werkzaamheden voer je uit?

Egbert: “Het maken van offertes, onderhoudstops en het begeleiden daarvan. Daarnaast doe ik het onderhoud van rotating equipment en het begeleiden van nieuwe werknemers.”

Wat vind je het leukste aan dit werk?

Egbert: “Ik vind mijn baan ontzettend leuk. Ondanks dat ik nu hoofduitvoerder ben, help ik de monteurs op de werkvloer nog regelmatig met het oplossen van problemen of andere werkzaamheden. De variatie in dit vak is het leukst.

Egbert op de foto bij een rotating opdracht

Waarom komen klanten bij Verwater voor rotating?

Egbert: “Wij hebben veel kennis in huis. Als er iets kapot is, dan kunnen we heel snel schakelen en het oplossen. Verwater is een gevestigde naam op het GETEC park Emmen en steeds meer klanten van buitenaf weten ons gelukkig ook te vinden.”

Welk project is je het meeste bijgebleven?

Egbert: “De gasturbines vond ik erg leuk om te doen. Dit project duurde 6 weken en dan werk je 6 dagen in de week en 10 uur per dag. Met name de techniek en variatie maakt dit project interessant.”

En een hele andere vraag, Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Egbert: “Tegenwoordig ga ik veel fietsen en lopen samen met mijn vrouw. Met name ‘happen en trappen’ doen we vaak! Beginnen met een appelgebakje en vervolgens weer fietsen naar het volgende knooppunt. Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet komt.”

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

Egbert: “Het belangrijkste is dat je echt passie hebt voor wat je doet. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Passie hebben voor wat je doet is de basis en dan heb je in dit vak heel veel ruimte om je te ontwikkelen.”