Lead mechanical engineer - regio Noord Oost

Wil je afwisseling in je werkzaamheden en werken voor gerenommeerde opdrachtgevers?  Ben je dienstverlenend en proactief? Lees dan snel verder voor deze prachtige en uitdagende functie.

Hoe ziet je functie eruit?

Bij Verwater SJR Industrial Services Noord Oost kom je te werken in een enthousiast team waarbij je grotendeels werkzaam bent op onze vestigingen in Groningen, Delfzijl en Emmen. Daarnaast ben je ook regelmatig te vinden op onze projectlocaties. Voor onze opdrachtgevers voeren wij verschillende projecten uit als het gaat om engineering en automation. Om onze opdrachtgevers nog beter te bedienen, willen we op het gebied van mechanical engineering onze organisatie versterken. Deze versterking ga jij realiseren!

Je krijg de ruimte om met eigen initiatief deze functie vorm te geven, uiteraard in samenspraak met het team. Belangrijk onderdeel in deze functie is de pre-engineering. De opdrachtgever komt met een aanvraag en jij filtert eruit wat belangrijk is voor ons als het gaat om werkzaamheden, eventuele risico’s en de projectscope. Je zoekt voor elke vraag de slimste oplossing. Daarnaast ben je nauw betrokken bij onze afdelingen sales en calculatie als het gaat om het offertetraject. Hierin speel je een kartrekkersrol als het gaat om de mechanical / piping onderdelen en werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Je maakt de inschatting wat we als organisatie kunnen uitvoeren of wat we eventueel moeten uitbesteden. Je coördineert en onderhoud de contacten met externe partijen die werkzaamheden voor ons uitvoeren.

Verdere werkzaamheden in deze functie zijn:

 • Waar nodig kun je zelf detail engineering oppakken;
 • Je beoordeelt en controleert uitbesteed werk op kwaliteit, maakbaarheid en op basis van je technische kennis op het gebied van mechanical / piping
 • De werkzaamheden zijn grotendeels voor de genoemde vestigingen. Het kan zijn dat je incidenteel een project oppakt voor onze locatie in Oud Gastel
 • je legt nauwkeurig je administratie en procesbeheer vast.

 

Wat kun je in deze functie van ons verwachten?

Het is een afwisselende en uitdagende functie die deels nog zelf vorm te geven is. Daarnaast kom je te werken in een prettige, informele werkomgeving binnen een dynamische organisatie. Verder bieden wij:

 • een gedreven en enthousiast team;
 • niet samen werken, maar samenwerken;
 • ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;
 • ruime verlofregeling, namelijk 25 vakantiedagen en 13 ADV;
 • goede pensioensopbouw via pensioenfonds PMT;
 • uitzicht op een vast dienstverband;
 • uitstekend salaris en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • leaseauto, laptop en mobiele telefoon.

 

Wat breng je mee?  

Voor het uitvoeren van deze functie zijn wij op zoek naar een collega die gedreven en proactief is.  Je houdt van afwisseling, bent flexibel en stressbestendig. Daarnaast sta je graag in contact met collega’s en opdrachtgevers en ben je iemand die de samenwerking op zoekt. Verder heb je kwaliteit, nauwkeurigheid en veiligheid hoog in het vaandel staan. Andere punten die belangrijk zijn binnen deze functie zijn:

 • je beschikt over een afgeronde technische HBO opleiding bij voorkeur in de richting Werktuigbouwkunde;
 • je hebt een aantal jaren ervaring in een rol als lead engineer;
 • je hebt ervaring met het lezen van P&ID’s en kunt overweg met verschillende (3D) tekenpakketten, bijvoorbeeld CADworx, Autocad, Inventor
 • je bent een zelfstarter, staat stevig in je schoenen en trekt zaken naar je toe;
 • je kunt werken met programma’s als Navision, MS Project of denk dit snel te kunnen leren;
 • je bent resultaatgericht en daadkrachtig;

Wie zijn wij?

Verwater is een toonaangevende technisch dienstverlener die totaaloplossingen biedt voor industriële installaties. Opgericht in 1922 werken er vandaag de dag ruim 1.000 ervaren mensen voor Verwater. Veiligheid, Kwaliteit en Betrouwbaarheid zijn het fundament van ons succes.

Binnen Verwater SJR Industrial Services omvat ons dienstenpakket E&I, engineering, industriële automatisering, mechanisch onderhoud (rotating & piping), de revisie van kleppen en afsluiters, shutdowns, projectmanagement, inspecties, kalibraties en continue verbetering van de productieprocessen en projecten. In Noord Oost Nederland realiseren wij dit met ruim 150 medewerkers vanaf de locaties Groningen, Delfzijl, Emmen en Hengelo. We werken voor klanten in nagenoeg alle sectoren waaronder olie & gas, chemie, food & feed, pharma.

 

Function

Experience
minimaal 4 jaar
Education level
HBO

Contact

Contact
Anja van den Berg
Phonenumber
+31(0)6 83059784
Apply for job