Mechanical Services bij Verwater Industrial Services Noord Oost

23 februari 2022

Onze klanten staan voor grote uitdagingen. Naast de energietransitie wordt ook van hen verwacht dat ze in 2050 circulair opereren. Verwater kan een belangrijke rol spelen bij de transitie naar deze nieuwe economie. Wij werken namelijk voor veel verschillende industriële klanten met vergelijkbare productieprocessen en faciliteiten. Dat zorgt ervoor dat wij onze ervaring met nieuwe circulaire kennis, inzichten en technieken vaker kunnen toepassen bij andere klanten. Op deze manier kunnen wij als partner meedenken in het verlengen van de levensduur en optimaal onderhoud van installaties. Onze specialismen helpen mee bij de totstandkoming van nieuwe waarde proposities bij onze klanten. Eén van die specialismen zijn onze Mechanical Services.

Verwater Industrial Services heeft haar portfolio zodanig opgebouwd dat er een optimale ondersteuning van de onderhoudswerkzaamheden mee wordt bereikt. Want zowel ten behoeve van grotere onderhoud-stops als voor kleiner preventief en correctief onderhoud beschikt Verwater over goed geoutilleerde werkplaatsen op het Chemie Park Delfzijl en het GETEC Park Emmen. Daar levert vakkundig personeel services op het gebied van rotating, plaatwerkerij, verspaning, kleppen- en appendagerevisie en balanceren.

Rotating Services

U kunt bij ons terecht voor het reviseren en onderhouden van pompen, tandwielkasten, mechanical seals, trillingsmetingen en uitlijnen. Onze mensen beschikken over de apparatuur afgestemd op de laatste ‘Stand der Techniek’. Het adviseren van onderhoudsintervallen in combinatie met digitale registratie en documentatie behoort vanzelfsprekend tot onze diensten.

Daarnaast zijn mechanische reparaties zoals verbussen, verspanen, laswerkzaamheden en oplassen van assen behoren ook mogelijk. Bij een revisie worden altijd de onderhoud onderhevige onderdelen, zoals lagers en dichtingen, preventief vervangen. Het toepassen van type afdichting en lager(s) gaat steeds in overleg met de klant, daarom zijn ze afgestemd op de functieplaats en desbetreffende medium.

Plaatwerkerij

Of het enkele stuks zijn of seriematige productie: Verwater beschikt over een unieke werkplaats waar wij op gebied van plaatwerk geen uitdaging uit de weg gaan. Kunt u een onderdeel in de installatie niet meer via de reguliere kanalen verkrijgen? Wij hebben de praktische kennis in huis om voor het originele onderdeel een (verbeterde) kopie te produceren.

Verspaning

Hierin nemen onze medewerkers u mee in het fijnmechanisch deel van uw installatie. Ons personeel beschikt over de apparatuur die nodig is voor de verspaning. Het machinepark bestaat uit o.a. diverse draaibanken, slijpbed/vlakbank en freesbanken t.b.v. revisie van equipment en of maakdelen.

Revisie Kleppen en Appendage

Wij beschikken over een eigen revisie- en montageafdeling voor veiligheden, afsluiters, actuators en regelkleppen. Wij zijn daarbij in staat om snel en vakkundig nieuwe onderdelen te maken en revisies uit te voeren. Voor de veiligheden zijn we Lloyd's gecertificeerd als erkend revisiebedrijf en voor het zelfstandig keuren van veiligheden conform T0103.

We bieden een uitgebreide service voor de revisie en het testen van veiligheden en fitting inclusief:

  • Revisie van kleppen (RET 0272539 certified), als druk-en vacuüm kleppen.
  • Inspectie op site van kleppen, veiligheden en fitting.
  • Demontage, montage en commissioning op site van onze klanten.

Revisie en testen van: veiligheidskleppen, in lijn kleppen, handkleppen, vlinderkleppen en druk vacuüm kleppen.

Balanceren

Wij beschikken ook over specialisten, kennis en de apparatuur om machineonderdelen weer in balans te brengen. Zorgvuldig balanceren en onderhoud verhoogt de veiligheid van uw installatie. Balanceerbanken met de modernste meetapparatuur en onze ervaren, goed opgeleide vakmensen garanderen dat het balanceren goed en snel gebeurt.

Toepassingen:

  • Galletes
  • Walsen
  • Assen
  • Roerwerken
  • Motor ankers

Contact

Wilt u dat wij contact met u opnemen dan kunt dit aangeven door een mail te sturen naar sales.visno@verwater.com.

Volgende keer gaan we in gesprek met collega Egbert Olsman die ons meer gaat vertellen over onze Rotating Services.