Projectleider Stephan die zichzelf en zijn team wil laten groeien

20 oktober 2022

Ik wil mij blijven ontwikkelen, beter worden in wat ik doe en ervoor zorgen dat mijn team ook kan groeien zodat ik het beste uit mijn collega’s kan halen.”, aldus Stephan de Vries, werkzaam als projectleider bij Verwater Industrial Services. Stephan heeft een achtergrond als planner, maar heeft bij Verwater de gelegenheid gekregen om te ontdekken wat hij leuk vindt om te doen. Van projecten leiden en overleggen met de klant tot teamleider zijn en ervoor zorgen dat de talenten van jouw team blijven groeien.

De voorstelronde: Wie, wat, waar?

Mijn naam is Stephan de Vries, 38 jaar en ik woon in Meerstad. Mijn eerste studie was in een andere richting, want ik heb HBO Management Economie & Recht gestudeerd aan de Hanzehogeschool met de specialisatie in personeel, management en organisatie. Een brede specialisatie zodat ik mijn opties open kon houden en erachter kon komen wat ik leuk vind.

In 2007 ben ik begonnen met personeelsplanning bij Imtech, gaandeweg heb ik steeds meer werkvoorbereiderstaken opgepakt en in 2015 volledig overgestapt naar werkvoorbereiding. Door de jaren heen heb ik mij ontwikkeld tot mijn huidige functie als projectleider.

Hoe ben jij bij Verwater gekomen?

Door mijn werk bij de technische afdeling van het uitzendbureau waar ik werkte, kwam ik erachter dat ik techniek erg interessant vind. Daarom heb ik in 2007 voor een afstudeerstage in de techniek gekozen bij Imtech (tegenwoordig Verwater). Ik heb mijn afstudeerstage op de personeelsplanning gedaan en toen kreeg ik via Imtech de mogelijkheid om in de avonduren de HTS te doen. Ik heb de brede Bachelor of Engineering gedaan met WTB, Elektro & technische bedrijfskunde met energietechniek als specialisatie. Door veel mee te lopen op de werkvloer en door de kansen die ik bij Verwater heb gekregen, ben ik erachter gekomen wat ik leuk vind om te doen.

Wat is jouw huidige project?

We hebben op dit moment meerdere klussen lopen en over het algemeen houd ik mij bezig met de grotere E&I klussen, uitbreidings- of nieuwbouwklussen. We hebben afgelopen jaar bij Teijin in Emmen een grote uitbreiding gedaan en nu de laatste aanvullende optimalisaties aan het afronden. Daarnaast begeleid ik daar een multidisciplinair project voor het automatiseren van de aanmaak van een deelproduct. In Delfzijl loopt op dit moment een vervangingsproject bij PPG. En we zijn bezig met een serie Waterstof skids. Veel variatie en veel verschillende projecten!

Wat doe jij als projectleider bij Verwater?

Ik ben er verantwoordelijk voor dat mijn projecten goed lopen. Ik vind het belangrijk dat we een goed team hebben staan en dat de taken en verantwoordelijkheden duidelijk zijn. Daarnaast is samenwerking met de klant erg belangrijk en willen we een duidelijk doel voor ogen hebben. Onderling de verwachtingen afstemmen, samen met de klant bepalen wat we gaan doen, hoe we dit aanpakken en helder communiceren.

Naast projectleider ben ik ook teamleider. Ik ben verantwoordelijk voor de medewerkers in mijn team en vind het belangrijk om ze goed te begeleiden en te helpen ontwikkelen. Het is heel leuk om te zien welke stappen we maken als team, want dit zie je ook terug in de projecten.

Wat vind je het leukste aan dit werk?

De vrijheid en afwisseling vind ik erg leuk en de eigen invulling die je kunt geven aan een project terwijl je samenwerkt met de klant. Collega’s zijn erg betrokken en er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Wat zou je in de toekomst willen doen?

Ik heb op dit moment niet een speciale functie op het oog waar ik naartoe wil groeien, maar ik wil mij blijven ontwikkelen, beter worden in wat ik doe en ervoor zorgen dat mijn team ook kan groeien zodat ik het beste uit mijn collega’s kan halen. Als ik denk dat iemand potentie heeft en gemotiveerd is om door te groeien, zijn er via Verwater veel mogelijkheden waaronder scholing.

Daarnaast wil ik vooral de grotere klussen blijven doen, want daar haal ik de meeste voldoening uit en ik krijg veel energie van de uitdagingen die ze meebrengen.

En een hele andere vraag, Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Ik voetbal twee keer in de week en als aanvulling daarop ga ik regelmatig hardlopen. Ik heb ook een seizoenkaart voor FC Groningen, dus in het weekend zit ik vaak in de Euroborg. Naast de sport vind ik motorrijden erg leuk als het mooi weer is, net als leuke dingen doen met mijn vrouw en kinderen.  

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

Blijf jezelf en vorm een team samen met je collega’s. Met goede samenwerking binnen een team kun je veel bereiken!