Projectmanager werktuigbouwkunde (piping)

Ben jij iemand met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en kom jij je afspraken na? Pas je je makkelijk aan de nieuwe omstandigheden en benadruk jij het positieve  aan veranderingen? en weet jij het projectleiderschap met een positieve drive te benaderen?

Wat ga je doen?

Verwater SJR Industrial Services Noord Oost kent verschillende disciplines. Eén van deze disciplines is onze Mechanical - Piping afdeling. Vanuit deze afdeling voeren we diverse projecten uit voor onze opdrachtgevers binnen de industrie (onder andere olie & gas, (petro)chemie en food). Het kan zijn dat je voor één groot project bezig bent, maar dit kunnen ook meerdere kleinere projecten tegelijkertijd zijn.

Je zorgt ervoor dat het team, de middelen en de werkmethoden effectief worden ingezet. Daarnaast begeleid je de projectwerkzaamheden en bewaak je de voortgang, kwaliteit en de tijd- en kostenbesteding. Natuurlijk houd je hierbij ook rekening met de kennis en kunde  van de medewerkers en zorg je voor een goede sfeer. Uiteraard is het jouw taak dat het team optimaal het werk kan uitvoeren. Je onderneemt actie indien nodig. Als projectmanager ben je zowel voor de financiële als uitvoeringstechnische oplevering verantwoordelijk. Daarnaast ben je betrokken bij het opstellen van offertes en calculaties.

Ook stem je eventueel meer- en minderwerk af met de opdrachtgever en bespreek je de wensen en uitgangspunten. Hierin signaleer je ook kansen om aan de veranderende klantwensen tegemoet te komen. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Verder optimaliseer je werkprocessen en signaleer je kansen om onze kwaliteit van dienstverlening te vergroten. Om inzicht te krijgen in de voortgang en kwaliteit van de projecten ben je regelmatig aanwezig op de projectlocaties.

De verdere werkzaamheden zijn:

 • Je brengt structuur aan in de voorbereiding van projecten;
 • Je controleert de kwaliteit van de einddocumentatie en verwerkt de restpunten;
 • Je coördineert de uitbesteding van diensten en producten aan derden;
 • Je verzorgt de opleverdocumentatie van projecten;
 • Je houdt HSEQ-observatierondes.

Wat breng je mee?

Gezien je centrale rol binnen de projecten en je positie tussen de klant en Verwater SJR Industrial Services zoeken wij een projectmanager die proactief is, de samenwerking zoekt, communicatief vaardig is en veiligheids- en kwaliteitsbewustzijn bovenaan heeft staan. Veiligheid is voor ons een topprioriteit. Om onze afdeling verder te versterken heb je ervaring binnen onze branche en aantoonbare kennis van en ervaring met complexe Wtb/piping projecten. Om deze functie goed in te kunnen vullen is dit laatste een must!

Verder heb jij:

 • een afgeronde HBO opleiding WTB met relevante werkervaring binnen onze branche en met piping (must);
 • minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen een projectorganisatie;
 • aantoonbare kennis en ervaring van projectmanagement, bij voorkeur in onze industrie;
 • ervaring met het maken van van projectplanningen, kun je sturen op financiën en heb je kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale (uitdrukkings)vaardigheden en weet je met tact en gevoel draagvlak te creëren voor adviezen;
 • je kunt zowel binnen als buiten de organisatie mensen overtuigen en boeien;
 • je voelt je als een vis in het water in een dynamische en veranderende werkomgeving;
 • ben je (bij voorkeur centraal) woonachtig binnen Delfzijl, Emmen en Groningen of ligt je reisafstand binnen een uur;
 • kennis van ERP-systemen, bij voorkeur Navision en Microsoft software pakketten.

Dit bieden wij:

Jij gaat aan de slag bij onze organisatie waar een hands-on cultuur is, ruimte voor eigen initiatief en waar we als collega’s een mooi resultaat willen neerzetten. Jij werkt aan projecten met veel afwisseling en technische uitdagingen,  maar waar je ook je collega’s op een informele manier goed leert kennen. Verder bieden wij:

 • een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie;
 • uitstekend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen;
 • leaseauto, een mobiele telefoon en laptop;
 • ruime ontwikkeling- en opleidingsmogelijkheden;
 • uitstekend pensioen via PMT.

 

Wie zijn wij?

Verwater SJR is een toonaangevende technisch dienstverlener die wereldwijd totaaloplossingen biedt voor industriële installaties. Opgericht in 1922 werken er vandaag de dag wereldwijd ruim 1.000 ervaren mensen voor Verwater. Veiligheid, Kwaliteit en Betrouwbaarheid zijn het fundament van ons succes.

Binnen Verwater SJR Industrial Services omvat ons dienstenpakket E&I, engineering, industriële automatisering, mechanisch onderhoud (rotating & piping), de revisie van kleppen en afsluiters, shutdowns, projectmanagement, inspecties, kalibraties en continue verbetering van de productieprocessen en projecten. In Noord Oost Nederland realiseren wij dit met ruim 150 medewerkers vanaf de locaties Groningen, Delfzijl, Emmen en Hengelo. We werken voor opdrachtgevers in nagenoeg alle sectoren waaronder olie & gas, chemie, food, feed & pharma.

Heb je interesse in deze functie of heb je vragen? Neem dan contact op met Peter Roggema via 06-83116417 (appen kan ook) / p.roggema@verwater.com.

 

 

Function

Experience
minimaal 5 jaar
Education level
HBO

Contact

Contact
Peter Roggema
Phonenumber
06-83116417
Apply for job