Realisatie E&I installaties STUW project op Vopak Terminal Amsterdam Westpoort gescoord

16 maart 2018

Onlangs heeft Verwater Industrial Services van Vopak de opdracht gekregen om bij Vopak Terminal Amsterdam Westpoort de Electrical & Instrumentation installaties van het STUW project te realiseren. Dit project past uitstekend binnen de ambities van Verwater waarbij we ons nog verder ontwikkelen als multidisciplinair dienstverlener. Het STUW project betreft expansie en automatisering van de huidige capaciteit door middel van uitbreiding van de bestaande steiger en de bouw van een nieuwe kade, evenals het installeren van extra pompcapaciteit en uitbreiding van de control room.

 

“Persbericht Vopak met betrekking tot project STUW”

Vopak en Havenbedrijf Amsterdam investeren gezamenlijk in extra ligplaatsen en infrastructuur voor het afhandelen van schepen bij de Vopak terminal. Een steiger wordt verlengd met één ligplaats voor zeeschepen. Daarnaast komt er een nieuwe kade die plaats biedt voor twee extra ligplaatsen voor binnenvaartschepen. Dit brengt het totaal in 2018 op vier ligplaatsen voor zeeschepen en tien plekken voor binnenvaartschepen. Ook zal de pompfaciliteit op de terminal worden uitgebreid.

Ramon Ernst, directeur Vopak Amsterdam: “De hoge volumes op onze zeer moderne terminal kan leiden tot wachttijden voor zee- en binnenvaartschepen. Daar is niemand bij gebaat. Door deze investering vergroten we de afhandelingscapaciteit op onze terminal. Hiermee  verbeteren we, ook met het oog op de komst van de nieuwe zeesluis, de  service en efficiëntie in de Amsterdamse haven. Vopak’s strategie in de Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen-regio is er op gericht om te investeren in productiviteit en efficiëntie van onze bestaande terminals in plaats van extra opslagcapaciteit te creëren waar geen noodzaak voor is.”

In lijn met de moderne operationele filosofie van Vopak in Amsterdam Westpoort, zal de nieuwe infrastructuur in grote mate geautomatiseerd zijn en aangesloten op het dampverwerkingssysteem.