Tank Storage Amsterdam

Tank Storage Amsterdam upgrade PCS7

 
  • Locatie
    Amsterdam
  • Looptijd
    5 maanden
  • Discipline
    E&A

Tank Storage Amsterdam upgrade PCS7

Tankstorage Amsterdam is een onafhankelijk tankopslagbedrijf voor eetbare oliën en vetten en biodiesel. Zij hebben een opslagcapaciteit van 100.000 m3 verwarmde RVS tanks, centraal gelegen in de Amsterdamse haven. Ze zijn onderdeel van de Simadan groep.
 
Het tankopslagsysteem werd geüpgraded na een gebruiksperiode van 10 jaar. De bestaande besturing bestond uit conventionele pc's (Windows XP en Windows Server 2003) en een oude versie van Siemens PCS7. Nieuwe technologieën zoals virtualisatie, Advanced Process Library (APL) en Advanced Process Graphics (APG) zijn geïmplementeerd.
 
Onze activiteiten bestonden uit het migreren van de PCS7-software van versie 7.1 naar versie 8.2. Tankstorage Amsterdam heeft Verwater om advies gevraagd over de nieuwe lay-out van het servernetwerk. Verwater heeft gekozen voor een Virtual VMware-oplossing met 1 Engineering-station, 2 redundante OS-servers, 2 Operating-clients. De VMware-machines draaien op twee fysieke HP Esx-servers.
 
De uitdaging voor dit project was dat de fabrieksstop slechts één weekend was. Zaterdag was nodig om de software te downloaden en te controleren en op zondag werd de IO-test uitgevoerd.
Regio: 

Disciplines die bij dit project zijn ingezet

Richard Helfrich

Sales Manager Noord West

+31 (0) 651156674

GERELATEERDE PROJECTEN

West

ENCI Rotterdam modernizing Cement Mill