Verwater Industrial Services biedt veel kansen om je te ontwikkelen

26 januari 2022

Verwater Industrial Services biedt veel kansen om je te ontwikkelen. Daarbij worden ervaren- en minder ervaren werknemers aan elkaar gekoppeld. Op die manier wordt kennis en ervaring overgedragen en wordt actief gewerkt aan de ontwikkeling. Vandaag spreken we Marc Kuipers & Mart Lubbers die allebei als leerling zijn begonnen bij Verwater en vervolgens de mogelijkheid hebben gekregen om zich te blijven ontwikkelen binnen het bedrijf.

De voorstelronde: Wie, wat, waar?

Marc: “Ik ben Marc Kuipers, 31 jaar, woon in Emmen. In 2007 ben ik begonnen als leerling bij toen nog Imtech, inmiddels Verwater. Ik heb de opleiding montage en onderhoud gedaan, daarna constructiebankwerker en ik ben vervolgens doorgegroeid naar mijn huidige baan als uitvoerder.”

Mart: “Mijn naam is Mart Lubbers, 22 jaar en ook ik woon in Emmen. Vijf jaar geleden ben ik als leerling begonnen bij Verwater. Ik heb de opleiding pijpfitter afgerond en een vast contract gekregen. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot meewerkend voorman.”

 

Hoe zijn jullie bij Verwater gekomen?

Marc & Mart: “Via een detacheringsbedrijf zijn Mart en ik bij Verwater gekomen. De doorgroeimogelijkheden en de goede werksfeer zorgen voor een blijvende ontwikkeling en dat maakt werken bij Verwater leuk.”

 

Welke werkzaamheden voeren jullie uit?

Mart: “Onze werkzaamheden variëren enorm, maar we vinden allebei leidingwerk het leukste om te doen. Van het bewerken, pijpfitten tot het lassen. Bij leidingwerk is er altijd weer iets anders te doen en dat maakt het werk uitdagend.”

Marc: “En wat ook leuk is binnen Verwater is dat de afdelingen goed met elkaar kunnen samenwerken. Dat zorgt voor een goede werksfeer en dat is niet altijd vanzelfsprekend omdat de afdelingen veel van elkaar verschillen.”

 

Wat vinden jullie het leukste aan dit werk?

Marc: “De vrijheid en variatie van projecten in combinatie met de goede sfeer maakt onze baan erg leuk. Ons huidige project is nu weer bijna afgelopen en we kijken ernaar uit om aan het nieuwe project te mogen beginnen. Daarnaast werken we met een jong team en dat heeft ook invloed op de positieve en flexibele mentaliteit van onze collega’s.”

Mart: “Daar sluit ik mij bij aan. Er is altijd weer een nieuw project en soms ook wat verder van huis. Hierdoor is ons werk nooit hetzelfde en is er altijd weer een nieuwe uitdaging.”

 

Wat zou je in de toekomst nog willen doen?

Marc: “Ik zou graag willen doorgroeien tot projectleider.”

Mart: “Eerst tot Marc zijn huidige positie, uitvoerder dus.”

 

En een hele andere vraag, wat vinden jullie het leukste om op een vrije dag te doen?

Marc: “De gezelligheid opzoeken voor zover dat kan in deze tijd! En hopelijk gaat de wintersport in Oostenrijk dit jaar wel door.”

Mart: “Feest vieren, haha. Daarnaast vind ik het heel leuk om bezig te zijn op het circuit met mijn sprintscooters. Van sleutelen aan de sprintscooters tot racen op de baan. Eigenlijk is werk ook mijn hobby.”

 

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

Marc & Mart: Wanneer je als leerling begint in de praktijk, bouw je veel ervaring op. Ik denk dat de combinatie van een goede opleiding en de praktijk de beste methode om door te groeien naar een hogere functie. Daarnaast is er een groot tekort aan mensen in de techniek, dus er liggen veel kansen voor de jongeren.