Verwater Industrial Services en de energietransitie

2 november 2022

We zien steeds meer om ons heen dat de energietransitie zijn intrede doet. Enigszins gedwongen door wet- en regelgeving, anderzijds door de vervanging van equipment die na jaren van dienst nodig is. Met name merken we het aan het werk dat we krijgen voor het aanleggen van elektrische installaties. In sommige gevallen ook nog in combinatie met piping en mechanisch werk. De utilities van partijen krijgt een facelift en dat werk past ons momenteel heel goed. In gesprekken die we met onze klanten hebben wordt steeds vaker de vraag gesteld: “wat doet Verwater in de energietransitie?’. In dit korte artikel vertellen we je er graag meer over.

Brede ontzorging vanaf engineering

Electrical engineering met onder andere kabel berekeningen en het vervaardiging en of aanpassen van het elektrotechnische pakket (As-built) met Eplan of in steeds mindere mate met Autocad. Panelenbouw, kabbelladders aanbrengen, kabels trekken, kabels testen en kabels aansluiten. Ondersteuning bieden met de inbedrijfstelling van de installaties. Het gaat in veel gevallen om grotere vermogens en daar komt ons specialisme en de ervaring mooi van pas.

Installatie voor Inductie equipment

Kortgeleden hebben we een project gerealiseerd waarin we de opdracht hebben gekregen om de klant te ondersteunen bij de aanleg van een Elektrische installatie om van een gasoven naar een inductieoven proces over te gaan. Een trafo huisje was al geregeld en geplaatst door de klant. We hebben voor de klant kabelberekeningen gemaakt, het materiaal ingekocht, panelen gebouwd en het kabelwerk vanaf de trafo tot aan de machines aangelegd, aangesloten, getest en in bedrijf gesteld. Tijdens de verhuizing zijn panelen gecontroleerd en aangepast. Is er ondersteuning gegeven in de optimalisatie van de automatisering van de processen. Voor de aanloop in productie om mogelijke verstoring bij de opstart zo snel mogelijk op te lossen, hebben we als nazorg een achterwacht voor verstoringen voor de periode van een aantal weken in gericht.

Installatie van een E-Boiler

Een ander voorbeeld is de ondersteuning bij de plaatsing en ingebruikname van een E-boiler. In dit geval is het project met de engineering door de klant opgepakt in samenwerking met de OEM-er die de Boiler levert. Momenteel leggen we in samenwerking met een partij de Elektrische installatie (Midden- en laagspanning) aan en wordt de installatie binnenkort getest en in bedrijf gesteld.

Waterstof skids

We merken ook dat de ontwikkeling van waterstof met de bouw van Skids met een kleine elektrolyser vermogen voor lokale productie van waterstof zijn toevlucht neemt. Voor dergelijke skid bouw waterstof zetten we ons ook in voor de realisatie, het testen en in bedrijfstellen van elektrotechnisch installaties.

Inzet van kennis en ervaring

Door het inzetten van onze kennis uit projecten en onderhoud, de mogelijkheid om een deel engineering erbij te verzorgen, maakt het dat we steeds meer kennis opdoen en ons inzet binnen de energietransitie. Er wordt kennis gedeeld, kennis opgedaan, samenwerking wordt opgezocht en ingezet voor een energieke toekomst.

Benieuwd wat Verwater Industrial Services voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar Sales.Visno@verwater.com of bel ons op 0591-308021 en vraag naar onze sales afdeling. We staan je graag te woord!